Eftertanker om kantlister, gasfjeder, gummiplader, svampegummi, gummimåtter og gummistropper

Hvem skulle have gættet, at moi her har skrevet et blogindlæg angående svampegummi, kantlister, gummiplader, gummistropper, gasfjeder og gummimåtte. Haha.

Gummien er et rigtig nyttigt & faktisk helt essentielt råmateriale. Hvad for et stof kunne man alternativt producere kantlister af? Og hvordan skulle vi være i stand til at producere gummiplader, gummimåtter & gummistropper, hvis ik gummien kunne bruges for os…?

Mange mennesker overvejer ikke, alle de ting som er produceret i gummi. En af materialet gummis primære +’er er da også dets åbenlyse brugbarhed. Materialet kan jo nemlig laves både hårdt og bøjeligt og kan af den årsag benyttes til flere uensartede genstande. Gummimåtter er f.eks. fleksible, hvorfor de bør manifaktureres af bøjeligt gummi. Kantlister & gummiplader er til gengæld produceret af hårdere gummi, der ikke på samme vis kan tåle at blive bøjet og strækket. Lidt tankevækkende.

1 af gummis primære +’er er samtidig den store praktiskhed. Materialet kan nemlig både være bøjeligt & hårdt & kan derfor anvendes til flere uensartede genstande. Gummistropper er eksempelvis bløde, og af den årsag skal de produceres af blødt gummi. Kantlister og gummiplader er imidlertid manifaktureret af ufleksibelt gummi, der ej i lige så høj grad egner sig til at blive bøjet og strækket. Det har moi først fået viden om her på min uddannelse.

Når du en anden gang bruger hvad enten gummistropper el. svampegummi, vil du således skænke det en tanke, at et pænt betydeligt antal af genstandene, som man bruger dagligt, ganske enkelt er fremproduceret af blødt eller hårdt gummi, skønt det nu ikke er mange, som indser at det er sådan. Men det faktum kender du nu til.