Høreklinikker vil blive nyttige for den gamle

Farmand har en nedsat hørelse, og mit gæt er, at han sikkert også har lidelsen tinnitus. Tinnitus er en lydfornemmelse, man kan have i ørene, til trods for der ikke kommer nogen lyd ind i ørerne fra omgivelserne. Min far skildrer det som en ringen i hans øre. Det har efterhånden varet ret mange måneder, og det virker som om, at det nok bliver slemmere og slemmere. Jeg synes, det er ganske svært for mig, da han altid har været det menneske, der lyttede, idet jeg har haft brug for at sige noget, der var sket. Nu hvor han ikke er ejer af en god hørelse længere, tværtimod en nedsat hørelse, har jeg ikke snakket ligeså meget med ham. Og jeg længes efter det.

Mit gæt er, at anledningen til, at den gamle har nedsat hørelse, er en støjskade, da han er forhenværende vejarbejder og ikke benyttede høreværn. Der antages, at tinnitus kommer af bristede hårceller i sneglen i det indvendige øre, nok også på grund af en skade forårsaget af larm. Det minder mig faktisk om, at jeg skal huske min bror, som er bassist, på, at han skal benytte et musikerhøreværn. Jeg har tænkt mig at tage min far med til hans læge på fredag, der kan bedømme hans hørelse. Vedkommende vil nok sende ham til en høreklinik, som kan lave et gennemført studium af hans hørelse. Nu bedømmes der, om et høreapparat vil være løsningen på problemet.

Man kan finde flere uens slags høreapparater, og hvert enkelt høreapparat vil selvfølgelig blive reguleret, så det passer til ens hørenedsættelse. Den gamle skal nok have et bag-øret høreapparat. Disse høreapparater er lavet af to dele; selve apparatet bag på øret plus et lydrør, som vil bringe lyden hen til en øreprop i ørets hul og herefter ind i trommehinden. De pågældende høreapparater skal blive benyttet til stærke høreproblemer samt til personer, som har behov for tilpasning af lyden. Man bestemmer selv, hvorvidt man vil blive behandlet samt få høreapparatet gratis fra de officielle høreklinikker, eller hvorvidt man kunne tænke sig en ydelse til at købe høreapparatet hos en anerkendt privatejet høreklinik/ved forhandlere, som samarbejder med høreklinikker. Jeg mener, det er stort, at det kan tages imod omkostningsfrit fra en høreklinik. Jeg har hørt, at høreklinikker tager sig godt af deres kunder.

Som tidligere sagt har min far haft et støjfyldt job, og i grunden var det en nødvendighed at bruge høreværn, er min far et godt eksempel på, da for høje lyde netop kan give dig høreskade. Jeg har hørt, at sådan cirka tres pct. af personer, der arbejder i et støjfyldt miljø, ikke anvender høreværn/musikerhøreværn. Min bror har et arbejde i et band, og jeg har på fornemmelsen, at han ligesom vores far får et høreproblem, hvis han ikke snarest muligt begynder på at bruge musikerhøreværn, mens han spiller.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>