Langt de fleste mener, at det er muntert at købe fastelavnskostumer…

I Vesten er der tradition for, at eleverne på deres sidste skoledag som folkeskoleelever bruger hele opsparingen på sidste skoledag kostumer, & slynger med slik til de små klasser. Dét er uden tvivl for at celebrere, at den tvungne folkeskoletid er over. Både piger og drenge kan næsten ikke vente til dét, og bruger utallige dage på at selektere de helt tiptop sidste skoledag kostumer. På mit udannelsesteds sidste skoledag var jeg på kostskole, og dagen faldt netop sammen med, at vores ophold havde sin afslutning. Alle vores sindstemninger bevægede derfor omkring at skulle tage afsked med uvurderlige perleveninder, & vi tænkte således absolut ikke på sidste skoledag kostumer. Men jeg vil gerne også erkende, at jeg ikke dyrker at iklæde mig hverken fastelavnskostumer eller karnevalskostumer. Derfor var jeg absolut ikke grædefærdig over, at min allersidste skoledag ikke blev afviklet, sådan som den gør mange andre steder!

Min barneplejer tænker tilbage på, at jeg som lille knægt virkelig nød at klæde mig ud i fastelavnskostumer, men som jeg nåede en vis alder, mistede jeg min passion for det. Størstedelen kan sagtens erkende dét grinagtige i udklædningstøj, men af eller anden årsag, har jeg ej siden jeg var et lille menneske gået særligt meget op i karnevalskostumer. Og det er således egentlig ik uset, at jeg dukker op som den dårligst udklædte iklædt de mindst originale fastelavnskostumer! Og jeg er udmærket klar over, at det er gråt og kedeligt, når samtlige andre gæster har gjort sig umage. Så fremover vil jeg forsøge at forbedre mig, når jeg bliver inviteret til fastelavnsfest, og identificere nogle fantasifulde karnevalskostumer!