Mathiesen A/S foruden andre firmanavne

Kunne du tænke dig at starte et aktieselskab, som for eksempel Mathiesen A S {www.matthiesen.as}, og har du ikke besluttet dig for, hvilket navn aktieselskabet skal have? Nedenunder kommer nogle fornuftige råd…

Firmanavnet skal først og fremmest være nemt at komme i tanke om, og pga. det bør det ikke være langt. Navne på ét ord, som f.eks. Mathiesen A S, eller to ord, såsom Peter Mathiesen A/S {www.electronic-supply.dk/company/view/15550/mathiesen_as} el. Mathiesens Elektronik A/S, er lette at huske. Et navn som f.eks. Hans Mathiesen og Henrik Nielsens Hvidevarer A/S er for langt et navn og af den årsag for vanskeligt at huske på.

Navnet skal for det andet være nemt at sige. Alle kan udtale et ord som Mathiesen A S, af den grund at ordet er et almindeligt dansk navn, hvorimod et indviklet eller meget langt ord eller et ikke-dansk ord kan være vanskeligt for nogle personer at udtale, hvilket derudover kan være med til, at firmanavnet bliver vanskeligt at huske.

For det tredje skal virksomhedsnavnet klinge godt. Talrige personer vælger et engelsk virksomhedsnavn, af den årsag at de mener, det lyder bedre og mere prof. Hvad enten du beslutter dig for amerikansk, dansk eller evt. et tredje sprog som virksomhedens navn, så må det siges at være vigtigt, at firmanavnet klinger godt. Du kan blandt andet spørge din familie såvel som venner hvorvidt de synes godt om det.

For det fjerde må firmanavnet gerne sige et eller andet med hensyn til dig og/eller firmaet. Bl.a. kan du benytte dit for- eller efternavn el. et ord, som fortæller noget i forhold til firmaet, som med Mathiesen A S og Mathiesens Møbler A/S.

Råd fem er, at du kan beslutte at knytte nogle ord eller et motto til dit virksomhedsnavn, der siger et eller andet ift. virksomheden. Det kan fx være: Mathiesens Biler A/S efterfulgt af ”Byens bedste biler”.