Røgalarmer er produceret til at fungere – det er også tilfældet når batteriet tages ud

Jeg slog øjnene op en nat ved en høj sound. Min intuitive indskydelse lød, at det var overdrevent utåleligt, for følte mig udmattet, og havde mest lyst til at sove. Umiddelbart derefter falder det mig ind, at det er min aktive røgalarm, der er sat i gang. Atter er min første tanke ikke at rømme, uanset at en fantastisk røgalarm er designet til at udfylde den opgave at advare om en ummidelbar risiko. Min umiddelbare idé var til gengæld: den røgalarm er forrygende flittig!

Det går op for mig, at min ubrugte røgalarm udelukkende er beskadiget, da jeg omgående opdager, at det ej er røg, der har startet den dens igangsættelse. Det er soleklart en forbløffelse at blive klar over, at min røgalarm bare startede grundet en mangel. Til trods for det bliver min røgalarm ved med at være generende. Røgalarmer er indlysende produceret på den led, at de ikke umiddelbart kan slås fra. Røgalarmer er udformet til konstant at være på vagt. Da jeg erkender, at min røgalarm er startet, på grund af den skal bruge batteri, er min jubel selvfølgelig stor. Da jeg direkte efterfølgende finder ud af, at røgalarmer er skabt således, at dens advarsel ikke afbrydes, når batteriet fjernes, sanser jeg mig en smule afkræftet.

Det er snildt begribeligt for mig det smarte i således, som røgalarmer er designet. Trods alt kan jeg ikke glemme, hvorledes min røgalarm skadede min søvn! Jeg kunne rent ud sagt ikke slukke min røgalarm, til trods for mange udholdende eksperimenter. For tiden er jeg selvsagt lykkelig over, at der ikke var flammer i min stue, på samme vis holder jeg af, hvor godt røgalarmer er designet…