Vedrørende vibrationsafgratning, affedtningsmiddel, afgratning og kølemiddel

Før i mandags kendte jeg ikke til kølemiddel - http://katalog.prebenz.dk/affedtning–kemi-til-affedtning – , vibrationsafgratning - http://katalog.prebenz.dk/vibration – , afgratning eller affedtningsmiddel - http://katalog.prebenz.dk/affedtning – . Vibrationsafgratning, affedtningsmiddel og kølemiddel er sandelig ikke noget, som at der har været en del af min verden og dagligdag.

Og hvad er det?

Kølemiddel bliver som navnet antyder brugt i systemer med køling. Det kan eksempelvis være i varmepumper og i køleskabe. Kølemiddel kan være gasser og væsker som eksempelvis ammoniak, vand eller nitrogen.

Affedtningsmiddel fungerer effektivt til at fjerne olie, sod, snavs, fedt med mere indenfor fødevarebranchen, industi, landbrug og søfartsindustrien. I firmaet benytter vi fx affedtningsmiddel til at rense gulve, fliser, inventar og plast, så jeg kan forstå at affedtningsmiddel er et effektivt allround-middel.

Vibrationsafgratning og lignende afgratning bruges til at fjerne grater. Grater, hvad er så det? Jo de skabes når metalemner bliver bearbejdet hvilket kan nemt ødelægge delelementer i fx et maskineri. Så afgratning/vibrationsafgratning er vigtigt hos div. brancher. Det ser i øvrigt ud til at være anbefalet at vælge vibrationsafgraning med mekanisk afgratning.

Åha, de mange uvante gloser som afgratning, kølemiddel, vibrationsafgratning og affedtningsmiddel, i de første dage man får andet arbejde. Lidt hårdt.